هرگز این غذاها رو تحت هیچ شرایطی دوباره گرم نکنید
گاهي بخشي از غذا اضافه ميماند و شما خوشحال هستيد از اين که يک وعده از آشپزي معافيد. گاهي حتي ممکن است خودتان دست به کار پخت غذايي دو وعدهاي شويد و نيمي از آن را در فريزر يا يخچال نگه داريد. اما بايد بدانيد اين شيوه تغذيهاي چندان هم بي خطر نيست.
از نظر تغذيهاي بهترين شيوه طبخ غذا شيوهاي است که به اندازه مصرف يکبار تهيه شده تا باقيمانده نداشته باشد. بهتر است از گرم کردن دوباره و چند باره غذاها خودداري شود و اگر هم قرار است غذاها را در دو يا چندبار مصرف کرد آنها را در بستههاي کوچک قرار داده و از چندباره گرم کردن آن خودداري شود.گرم کردن مواد غذايي در دفعات مختلف احتمال افزايش بار ميکروبي آن را بالا ميبرد و اين مسئله باعث کم شدن ارزش غذايي غذاها نيز ميشود. برخي از مواد مغذي و ويتامينهاي موجود در غذاها در اثر گرم کردن دوباره از بين ميروند.در حالت عادي در تمام مواد غذايي تعدادي ميکروب وجود دارند و به طور طبيعي در آنها زندگي ميکنند و هر گونه ايجاد تغيير در ماده غذايي ميتواند باعث تأثير بر ميزان تکثير اين ميکروبها شود و بر افزايش اين تعداد موثر باشد. سرد و گرم کردن مکرر غذا ميتواند در کيفيت مواد غذايي موجود نيز موثر باشد و موجب کاهش کيفيت مواد محتوي آن شده و در نتيجه باعث از بين رفتن و تجزيه املاح موجود در آن شده و بالاخره منجر به مسموميت مصرف کننده شود. بنابراين سعي کنيد علاوه بر استفاده از مواد غذايي تازه در وعدههاي روزانه، مواد غذايي مختلف و متنوع مصرف شود تا علاوه بر کيفيت غذايي مناسب، همه نيازهاي بدن تأمين شود.
سرد نخوريد
غذاهاي پخته نگهداري شده در يخچال بايد قبل از مصرف 10 دقيقه جوشانده شود، در غير اين صورت به مرور زمان بيماري کرون يا التهاب روده که به آن بيماري يخچال نيز ميگويند، به وجود خواهد آمد. باکتريهاي معمولي تا حدود 45 درجه و برخي باکتريها تا حدود 69 درجه سانتيگراد حرارت را تحمل ميکنند و به همين دليل بهتر است غذاي خود را روي اجاق گاز يا با وسيلههايي که مواد غذايي را به طور کامل داغ ميکنند، گرم و بعد استفاده کنيد تا احتمال وجود آلودگيهاي ميکروبي به حداقل ممکن برسد.
اينها را هرگز گرم نکنيد
از سوي ديگر، برخي از غذاها بعد از گرم کردن دوباره، مواد سمي و خطرناکي توليد ميکنند که باعث مسموميت ميشود. در اين جا به شما ميگوييم که گرم کردن کدام غذاها ممنوع است.
سيب زميني: اضافه کوکو سيب زميني يا پوره سيب زميني را گرم نکنيد. سعي کنيد اين غذاها را به اندازه بپزيد تا اضافه نيايند. چـون سيب زميني ارزش غذايي بالايي دارد و براي بدن مفيد است. اما در صورت گرم شدن براي بار دوم ارزش غذايي خود را از دست ميدهد و دربدن ايجاد سم ميکند.
اسفناج: گرم کردن مجدد اسفناج ميتواند بسيار خطرناک باشد؛ اين سبزي حاوي درصد بالايي نيترات است که پس از گرم کردن مجدد به نيتريت تبديل ميشود که سرطان زاست. اسفناج را بلافاصله پس از پختن مصرف کنيد.
مرغ: شايد فکرش را هم نکنيد اما خوردن گوشت مرغ پس از يک روز ميتواند خطرناک باشد. چرا که ترکيب پروتئين تغيير ميکند و باعث بروز مشکلات گوارشي ميشود. از آنجا که مرغ نسبت به گوشت پروتئين بيشتري دارد، در صورت لزوم بهتر است در دماي کم و در طولاني مدت گرم شود.کرفس: چه خورش کرفس پخته باشيد و چه کرفس را به عنوان دورچين غذا بخار پز کرده باشيد، از گرم کردن مجدد آن بايد اجتناب کنيد. کرفس حاوي نيترات است و در صورت گرم شدن مجــدد مسموميت زا ميشود. اگر در پخت سوپ از آن استفاده ميکنيد، به هنگام مصرف دوباره کرفس آن را جدا کنيد. قارچ: تحت هيچ شرايطي قارچ را براي دومين بار گرم نکنيد چرا که ترکيب پروتئين آن پس از گرم شدن دوباره تغيير خواهد کرد و مشکلات گوارشي براي فرد به همراه خواهد داشت.
تخم مرغ: تخم مرغ چنانچه در معرض دماي بالا قرار گيرد، در بدن سم ايجاد ميکند. بنابراين از گرم کردن مجدد نيمرو، تخم مرغ آب پز و… بپرهيزيد.