آموزش آسان کوکوی اشبل خوشمزه
کوکوی اشبل (اشبل کوکو)
توی رشت بهش میگن اشبل کوکو.
یه مدل کوکوی گیلانی که با اشبل (یا همون خاویار) ماهی سفید درست میشه. تو فصل پاییز و زمستون که فصل برگ سیر تازه هستش، اشبل و برگ سیر و قاطی میکنن و چند تا تخم مرغ میشکونن توش و با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و اگه هم دلمون خواست با کمی جعفری و گشنیز و تره قاطیش میکنیم و میشه یه کوکوی خوشمزه که هم با برنج و هم با نون سرو میشه.
.
مواد لازم 😕
اشبل ماهی سفيد : ١ عدد
برگ سير تازه خرد شده : ٢ پيمانه
سبزیجات معطر مثل جعفری گشنیز و نعناء : بدلخواه)
(من فقط جعفری داشتم)
نمك، فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم
تخم مرغ : ٣ عدد
آرد : ۱ق غذاخوری (بدلخواه)
روغن : به ميزان لازم
.
دستور تهيه 😕
اشبل درسته رو از شكم ماهي سفيد درمیاریم و يه لايه روش داره، اون رو هم ازش جدا میکنیم و با چنگال اشبل و له كردم.
برگ سير تازه رو با چاقو ريز خرد میکنیم و خوب میشوریم و خشكش میکنیم (من فریزری داشتم و یکم هم انتهای برگ سیر تازه که الان فصلشه رو با جعفری خرد کردم) سبزیجات خرد شده رو به اشبل له شده اضافه میکنیم و بهش نمك و فلفل و زردچوبه و تخم مرغ و کمی آرد برنج (بدلخواه) اضافه میکنیم و خوب این مواد و باهم قاطی میکنیم، اينقدر هم میزنیم تا خوب مخلوط و يه دست بشن.
تو تابه روغن میریزیم و همه ي مواد و يه دفعه توي تابه خالی میکنیم و با شعله ي ملايم دو طرف كوكو رو سرخ میکنیم.
بعضی از دوستان در کامنتهای پست قبل گفتند که به این کوکو،گردوی خرد شده یا سبزیجات معطر و یا پیاز هم اضافه میکنند. حالا من دفعه ی دیگه که خواستم درست کنم همه این پیشنهادهارو در نظر میگیرم و مطمئنم که خوشمزه تر میشه. البته سبزیجات معطر رو میدونستم، منتها من دسترسی به سبزی تازه شمال نداشتم، حتی برگ سیر تازه هم نداشتم، از برگ سیر فریز شده استفاده کردم و چند پر انتهای سیر تازه ای که تو منزل داشتم و برداشتم و با جعفری تازه خرد کردم و به برگ سیر فریز شده اضافه ش کردم.
دوستان دوتا دیگه تخم مرغ راه داشت که بهش اضافه کنم منتها خودم نخواستم چون صبح هم نیمرو خورده بودم.
شما اگر دوست داشتید تخم مرغ بیشتری بهش بزنید.
حتما امتحان کنید، من كه عاشقشم?
? اشبل همون خاویار یا تخم ماهی هستش.
اشبل کوکو با خاویار یا تخم ماهی سفید درست میشه
گیلانیها به تخم ماهی سفید میگن اشبل.