آموزش تهیه آسان قرمه سبزی گیلانی
مواد لازم 😕
سبزی (محلی_شمالی) سرخ شده :
۱ لیوان پر
لوبيا چشم بلبلی : ۲/۳ لیوان
گوشت راسته یا سردست : ٣٠٠ گرم
گوجه : ٢ عدد
آبغوره یا آب نارنج : به میزان لازم يا ( ليمو عمانی : ٤ تا ٥ عدد)
(من آبغوره ترش ریختم)
پياز : ١ عدد
بادمجان : ٣ عدد
نمك و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
.
دستور تهیه 😕
لوبیا رو از شب قبل خیس کنید …
موقع استفاده، آب اون رو خالی کنید تا نفخ اون گرفته شه …
بزاريد نیم پز بشه و آبکشش کنید.
پياز و نگيني خرد كنيد و کمی تفت بديد يكم كه سبک شد، گوشت و باهاش تفت بديد، لوبيای نيم پز شده رو بهش اضافه کنید و تفت بدید. سبزی سرخ شده رو بهش اضافه کنید و یکم تفت بدید، کمی که تفت دادید نمک و فلفل سیاه و زردچوبه رو بهش اضافه کنید و آبجوش و بهش اضافه کنید. اینقدر آبجوش بریزید که مطمئن باشید گوشتها میپزه (تقریبا دوبند انگشت بالاتر از محتویات دیگ آبجوش بریزید) خورشت و بزارید رو حرارت ملایم تا واسه خودش کم جوش بپزه و به روغن بیفته و هر از گاهی خورشت و هم بزنید.
تا خورشت آماده بشه گوجه و بادمجونارو سرخ کنید …
(بادمجونارو از یکساعت قبلش برش بزنید و تو آب و نمک بخوابونید تا تلخیش گرفته بشه)
خورشتتون كه یکم جا افتاد آبغوره یا آب نارنج و بهش اضافه کنید و بزارید ۱ ساعت دیگه با حرارت کم بجوشه تا به روغن بیفته و زمانی که خورشت کاملا جا افتاد، گوجه و بادمجونای سرخ شده رو به خورشت اضافه كنيد و ۱۰ دقیقه بهش فرصت بدید تا رو حرارت بمونه و بعد خاموشش کنید
(یکم بادمجون و گوجه واسه تزیین روی خورشت نگه دارید)
.
? نکات مهم 😕
سبزی قورمه سبزی شامل :
جعفری، گشنیز و تره به میزان مساوی و میزان شنبلیله کمتر و به کوچولو هم اسفناج هستش. این سبزيها رو تهیه کنید و پاک کنید و خوب بشورید و بعد از خشک شدن، خيلی خیلی ریز خرد کنید و حسابی سرخ کنید.
برای چاشنی قرمه سبزی ميتونيد از اب نارنج تازه، ابغوره با ابليمو و يا ليمو عمانی استفاده كنيد
(مقدار و نوع چاشنی بستگی به ذائقه تون داره).
بهتره خورشتتون و با حرارت ملايم طبخ كنيد تا به روغن بيفته.
✔️ دوستان بعضیها از رب گوجه فرنگی هم برای قورمه سبزی استفاده میکنند ؛ من خودم هم بعضی اوقات میریزم، رب گوجه فرنگی رو موقع تفت دادن مواد باید اضافه کرد و به همراه مواد تفت داد.
.