طرزتهیه لبو برای شب یلدا
تهیه لبو در منزل، اصولی دارد که با رعایت آن می توان لبویی خوشمزه و خوشرنگ درست کرد و میتواند به عنوان یک میان وعده سالم مورد استفاده قرار گیرد یا در انواع سالاد به کار رود. برای تهیه لبو خوشمزه در منزل بدون تغییر رنگ با ما همراه باشید.
دستور تهیه:
چغندر را بدون اینکه پوست بگیرید یا سر و ته آن را بزنید، با یک برس خوب بشویید تا گل و لای آن از بین برود و خوب تمیز شود.
سپس آن را همراه با آب در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
درب قابلمه را ببندید و به مدت ۲ الی ۳ ساعت فرصت دهید تا چغندر نرم و پخته شود و حدود دو لیوان از آب باقی مانده بماند.
پس از این مدت لبوها را از قابلمه خارج کرده، پوست آنها را بگیرید و به صورت حلقهای برش بزنید.
برشهای لبو را دوباره به آب لبوی موجود در قابلمه برگردانده و مقداری شکر، عسل یا نبات به آب لبو اضافه کنید.
حرارت را ملایم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید یک ساعت دیگر لبوها بپزند و آب لبو به کمتر از یک لیوان تقلیل یابد.
لبوها را در ظرف سرو بکشید و از آب لبو روی آن بدهید.
لبو را به صورت داغ یا سرد میل کنید.
نکته: در صورت استفاده از چغندرهای بزرگ، میزان آب و زمان بیشتری برای پخت لازم است.
تهیه لبو در فر
چغندرها را پس از شستن، در فویل یا کاغذ آلومینیوم بپیچید.
به مدت ۱ ساعت در فر گرم شده روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.
پس از این مدت، لبوها را از فر خارج کرده و پوست آنها را بگیرید.
سپس به صورت حلقهای برش بزنید.
تهیه لبو در زودپز
تهیه لبو در زودپز، مطابق مراحل فوق است با این تفاوت که:
مدت زمان پخت لبو در زودپز حدود یک ساعت و نیم است؛
و شکر در همان ابتدا همراه با آب و چغندر به زودپز اضافه میشود.
نکته: لبو و شربت آن را در دو ظرف جداگانه، میتوانید حدود ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید و اگر چیزی از آن باقی ماند با آن ترشی چغندر درست کنید.
تهیه لبو در مایکروفر
چغندر را پس از شستن، پوست گرفته و سر و ته آن را بزنید.
چغندر را ورقه ورقه کنید و اندکی سرکه بمالید.
مایکروفر را روی درجه حرات بالا تنظیم کنید، مدت زمان لازم به مقدار لبو بستگی دارد. برای ۲۵۰ گرم چغندر، زمان را روی ۱۲-۱۰ دقیقه تنظیم کنید. برای ۵۰۰ گرم چغندر، زمان را روی ۱۵-۱۲ دقیقه تنظیم کنید.
تهیه لبو بدون تغییر رنگ
هرگونه بریدگی روی سطح چغندر قبل از پختن، باعث خارج شدن رنگ آن میشود. بنابراین قسمت ضخیم سر و ته چغندر را به هیچ وجه نگیرید.
برای حفظ رنگ لبو، چغندر را قبل از پختن پوست نگیرید.
افزودن شکر به لبو باعث بهتر شدن رنگ آن شده، بعلاوه طبعیت سرد آن را هم خنثی میکند.
برای حفظ رنگ لبو باید پس از اینکه چغندر تا حدودی نرم شد، چند قاشق سرکه به آب قابلمه اضافه کنید. سرکه هم باعث خوشرنگ شدن لبو میشود و هم مصلح لبو است.
تهیه لبو با چغندرهای کوچک و تازه باعث خوشمزهتر شدن و همچنین خوشرنگتر شدن آن میشود. بنابراین در هنگام خرید چغندر به تازه بودن آن دقت کنید.
در پایان باید این نکته را خاطر نشان کرد که مهمترین اصل برای تهیه لبو بدون تغییر رنگ و داشتن لبویی قرمز و خوشرنگ، نوع چغندر و تازه بودن آن است.