طرز تهیه دونات خونگی برای افطار
1. ۱/۲ قاشُقِ غذا خوری پودرِ خمیر مایهیِ خُشک (فوری) رو با ١ قاشُقِ غذا خورى شِکَر و ۱/۸ لیوان آبِ ولرم مخلوط كن و ١٠ دقيقه بذارش یه جایِ گرم (کنارِ فِر يا گاز) تا پُف كنه.
2. ١ تخم مُرغ، ۱/۲ قاشُقِ چایخورى نمک، ۱/۲ لیوان شیر، ۲ و نیم قاشُقِ غذا خورى شکر و ۲ قاشُقِ غذاخوری كرهیِ نرم شده (دَمایِ مُحیط) رو به خمیر مایه اضافه و حسابی مخلوط کن.
3. ۲ و نیم لیوان آرد رو کَمکَم بریز داخلِ ظرف و قاطی کن. اگه مواد به دستِت میچَسبه، بازَم خیلی کم آرد اضافه کن تا خمیر لطيفتر شه و راحت از کاسه جُدا بشه.
4. حالا خمیر رو ۱۰ دقیقه رویِ سَطحِ آردپاشی شده، وَرز بده تا یکدست و برّاق شه.
5. یه کاسه رو چَرب کن، خمیر رو بذار داخلش و با سلفون سَرش رو بِبَند، بعد با يه پارچه دورِ کاسه رو بپوشون تا نور به خَمير نخوره؛ یا بذارِش تو یه جایِ تاریک (یکی از گزینه ها: فِرِ خاموش) و ١ ساعت بِهِش زمان بده تا حَجمِش دو برابر بشه.
6. بعدِ ۱ ساعت پُفِ خمیر رو با وَرز دادن بِگير، رویِ سَطحِ آردپاشی شده با وردَنه به ضخامتِ ۲ تا ۳ سانتى پَهنش کن و با قالب یا لیوان به صورتِ دايرهای بِهِش فُرم بده، حالا وسطشون رو با دربِ یه بُطری خالى كن، بِچين تویِ سينی فِر که يكَم چَرب شده و بذار ۱۰ دقیقه بگذره.
7. به اندازهیِ ۱/۳ ماهیتابه روغن بریز و بهش زمان بده تا حسابی با شُعله یِ متوسط، داغ بشه.
8. دوناتها رو توىِ روغن تا جایی که طلایی بشن سُرخ کن و بَعد بچين رویِ دستمال کاغذی تا روغنِ اضافه کشیده بِشه.
9. دونات رو بعد از خُنک شدن؛ تویِ شُکلاتِ آب شده (۱۰۰ گرم شُکلاتِ تختهای رو با ٣ قاشُقِ غذا خورى روغن مایع توىِ ماکروفر یا رویِ بُخارِ کتری آب کن) غَلت بده تا يه طَرَفِش یکدَست شُكلاتی بِشه. میتونی روش پودرِ نارگیل، آجیل، شکلات تکّه ای و میوه هم بِذاری و لذّت بِبَری.