طرز تهیه سوپ سیر و خامه
1. ۱ پیاز بزرگ و به مقدارِ پیاز، تره فرنگی رو خُرد کن و داخلِ روغن تفت بده. (اگه تره فرنگی نداشتی به اندازه یِ پیاز، پیازچه یا تَره معمولی خُرد کن.)
.
2. ۱۰ حبّه سیر رو خُرد و به محتویاتِ قابلمه اضافه کن. اندازه ۱ قاشق غذاخوری آویشنِ خُشک شده رو با دستت بِسابون و بریز. (اگه برگِ خشکِ آویشن نداشتی نصفِ قاشق مُربّاخوری پودرش رو بریز.)
.
3. ۱۵ دقیقه بهشون زمان بده که رویِ شُعلهیِ مُلایم حرارت ببینن. (سُرخ نشن و فقط از حالتِ خامی دَر بیان.)
.
4. ۲ تا سیب_زمینی بزرگ رو خُرد کن و بریز داخلِ قابلمه.
.
5. ۱ لیتر یا ۴ لیوان آبِ مرغ، ۱ قاشق مربّاخوری نمک و ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه بریز رویِ محتویاتِ قابلمه و درش رو بذار ۲۵ دقیقه رویِ شعلهیِ مُتوسط بمونه و بپزه تا نیمی از آبِش تبخیر بشه. (اگه آبی که توش مُرغ پُخته شده باشه نداشتی، میتونی آبی که داخلش عُصاره مُرغ داره رو بریزی.)
.
6. بعد از ۲۵ دقیقه بهش خامه (از این صورتیا) که با شیر رقیقش کردی رو اضافه کن. با نسبتِ ۱۵۰ گرم خامه و ۵۰ گرم شیر (تقریباً نصفِ لیوان خامه و ۱/۴ لیوان شیر)
.
7. مواد داخلِ قابلمه رو مخلوط کن با هم و بعدش با گوشت کوبِ برقی یا میکسر اونا رو حسابی میکس کن تا به بافتِ یکپارچه و غلیظ برسه.
.
8. دوباره بریزش داخلِ قابلمه تا ۵ دقیقه حرارت ببینه، بعد زیر گاز رو خاموش کن و به مقدار دلخواهت بهش جعفریِ خُرد شده اضافه کن.