طرز تهیه شربت بار مخصوص انواع شیرینی
سلام به همگی عزیزای دل
میدونم که همگی منتظر پست زولبیا بامیه هستین
قبل از اون تصمیم گرفتم اول طرز تهیه شهد زولبیا بامیه یا همون شربت بار رو تو یه پست جداگانه براتون بزارم که همه نکات و سوالاتتون راجب شربت بار جمع بندی و حل شه
شربت بار تو خیلی از شیرینی های سنتی مثل گوشفیل ، زولبیا بامیه ، کیک یزدی و … استفاده میشه و در خیلی از رسپیی ها جایگزین عسل میشه
"شربت بار"
شکر 2 پیمانه
آب 1 پیمانه
آبلیموی طبیعی 1 قاشق چایخوری
اگر از آبلیموی صنعتی استفاده کنین شکرک میزنه
بعضیا برای جلوگیری از شکرک زدن از جوهر لیمو استفاده میکنن من ان کارو انجام نمیدم اگر نکات رو خوب رعایت کنین و به قوام مناسب برسه شهدتون شکرک نمیزنه
گلوکز مایع 1 قاشق غذاخوری
گلاب 2 تا 4 قاشق غذاخوری
بسته به ذائقتون
زعفران نوک قاشق چایخوری
اگر دوست داشتین میتونین مقدار خیلی کمی هل هم اضافه کنین
ولی من اضافه نکردم
شکر و آب را داخل قابلمه بریزین ، گلاب و آب لیمو را اضافه کنین
کمی بهم بزنین و روی شعله بالا قرار بدین دیگه همش نزنین و اجازه بدین تا به جوش بیاد وقتی به جوش اومد و کف کرد شعله گاز رو کم کنین با یک قاشق خشک و تمیز چک کنین ببینین شکر ها حل شده یا نه احتمالا هنوز مقداری از شکر باقیمانده
با فرچه نسوز یا سیلیکونی تمیز آغشته به آبلیمو شکر هایی که چسبیده دور قابلمه را برس بکشین که حل شه حتما این کارو انجام بدین که شربتتون شکرک نزنه
دوباره با یک قاشق تمیز چک کنین اگر شکر ها کامل حل شده بود زعفران و گلوکز را اضافه کنین و بهم بزنین تا گلوکز باز شه و کامل حل شه وقتی گلوکز باز شد زیر گاز رو خاموش کنین
فرایند تهیه شربت از ابتدا که روی گازه تا انتها حدودا 5 تا 10 دقیقه طول میکشه
بیشتر از این نزارین شربت بجوشه چون آبش کم میشه و شکرک میزنه
برای اینکه متوجه بشین خوب قوام اومده غلظتش رو چک کنین با انگشت
شربت باید قوامش جوری باشه که بین دو انگشت کش بیاد توی فیلم نشونتون دادم
حالا شربت رو بلافاصله تو ظرف تمیز منتقل کنین
شربت بار آمادست وقتی سرد شه غلظتش از عسل کمتره
شربت بار را داخل یخچال نزارین چون سفت میشه برای زولبیا شربت بار باید کمی گرم استفاده شه ولی برای بامیه خنک باشه
نکته : دوستان شربت بدون گلوکز هم تهیه میشه ولی باید زمان بیشتری بجوشونین و حتما به قوام برسه به روشی که گفتم قوامشو چک کنین